Facebook: Facebook icon

Language:

O udruzi

shiatsu

Shiatsu je sveobuhvatni sustav prirodne terapije temeljen na principima tradicionalne kineske medicine. Usmjeren je na traženje uzroka problema umjesto tretiranja simptoma. Regulacijom protoka energije (Qi) kroz kanale (meridijane) koji prolaze tijelom vraćamo tijelu ravnotežu i vitalnost. Protok energije kroz tijelo poboljšava se kombinacijom pritisaka na akupresurne točke, laganim istezanjima i rotacijama.

Navedene tehnike poboljšavaju cirkulaciju krvi i limfe, oslobađaju napetost u mišićima i organima, potiču izlučivanje toksina i jačaju organizam. Kao umjetnost liječenja i obnavljanja tijela shiatsu je najsličniji akupresuri i akupunkturi koje se koriste već tisućama godina. Shiatsu u doslovnom prijevodu znači ‘pritisak prstima’.

Postoje različiti stilovi ili ‘škole’ shiatsua, a sve potječu iz Japana i imaju korijene u tradicionalnoj kineskoj medicini (TCM).

Shiatsu je:

  • terapija bazirana na principima tradicionalne kineske medicine
  • tretman koji uravnotežuje protok energije kroz tijelo i na taj način pomaže oporavku organizma
  • kombinacija masaže, istezanja, rotacije udova i pritiska na moćne akupunkturne točke

  

Shiatsu se kod ljudi već dugo vremena koristi za ublažavanje širokog spektra emocionalnih poremećaja i kroničnih fizičkih stanja: glavobolja, PMS, probavni problemi, umor, nesanica, stres, anksioznost, bolovi u zglobovima i mišićima, poremećaji rada unutrašnjih organa poput upale mjehura, astme, bronhitisa, itd…
Shiatsu za konje i ostale životinje nastao je kao kombinacija znanja iz područja shiatsu terapije za ljude i akupunkture za životinje. Više informacija pogledajte na našoj stranici www.shiatsuzakonje.com.

Udruga U ŠUMI surađuje s The School of Equine Shiatsu iz Engleske i organizira edukacije za shiatsu terapeute za konje.

Neki od članova naše Udruge birati će prije konja, a neki ljude. :) Popis shiatsu terapeuta i studenata možete pronaći ovdje.

 Ako još niste probali shiatsu, mi Vam ga toplo preporučujemo!